miChou’s photoblog

The world through my eyes

Marșul Colindătorilor

with 3 comments

Marșul Colindatorilor
Marșul Colindatorilor
Marșul Colindatorilor
Marșul Colindatorilor
Marșul Colindatorilor
Marșul Colindatorilor

După mulți ani (să tot fie vreo 5? 6?) în care m-am mințit spunându-mi că am lucruri mai importante de făcut, anul ăsta am reușit să ajung din nou la Marșul Colindătorilor. Anul ăsta a fost totuși un pic mai trist. Mai trist, pentru că marșul nu a mai urmat traseul obișnuit, de la Piața Romană la Piața Universității, ci a urmat ruta Facultate de Drept – Piața Revoluției (Biserica Krețulescu), iar asta din cauză că anul acest municipalitatea nu și-a dat acordul pentru marș, interzicând orice manifestare publică de comemorare în Piața Universității. A fost mai trist ca ultimul Marș al Colindătorilor din amintirea mea pentru că dacă atunci, prin zăpadă și lapoviță, cântam colinde apărând o lumânare împreună cu frații mei, anul ăsta m-am simțit groaznic de singur. Pentru că atunci simțeam un duh, o implicare și o dăruire pe care anul ăsta n-am mai simțit-o, poate și din cauza mea. Totuși bucuria de-a ține o lumânare aprinsă, de-a cânta colinde și de-a spune o rugăciune pentru cei care acum 20 de ani au murit pentru noi, pentru adevăr și pentru credință a fost mai puternică decât dezamăgirea nostalgiei. Iar bucuria asta-mi dă speranța și dorința de-a mai ajunge și la anul, când poate alte stăpâniri vor permite o slujbă de pomenire cum se cuvine celor care au murit strigând „Vom muri și vom fi vii!

(Organizat an de an, de mai bine de 10 ani de către ASCOR (Asociația Studenților Creștin Ortodocși din România), Marșul Colindătorilor începea în mod tradițional de la Piața Romană și se încheia cu un parastas dedicat celor căzuți în revoluția din ’89, la crucile de la Universitate, la kilometrul zero.)

Advertisements

Written by miChou

13-Dec-2009 at 22:59

Posted in bucharest, candle, night, people

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. incredibil de trist, ca lucrurile merg din rau in mai rau. De parca ar conta: de ce au interzis o manifestatie de genul asta?

  Gabi

  14-Dec-2009 at 16:44

  • Nu știu. Nu s-a spus motivul și nu am săpat mai mult să aflu. 😦 (eu nu am fost în nici un fel implicat în organizare, ci doar un simplu participant)

   mich0u

   14-Dec-2009 at 16:58

 2. E bine ca ai scris despre acest mars, eu habar nu aveam.
  La anul, cand se mai tine, sa ma anunti si pe mine, te rog.

  Sonia

  14-Dec-2009 at 17:08


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s